MİNİK EV PİDELERİ

Merhabalaar ; sanırım artık meyveli pasta görmekten sıkılmışsınızdır. Bu yüzden bugün sizlere Minik ev pidelerimin tarifini vereceğim. En son büyük kızımın doğum gününde yapmıştım bunları ve çok beğenilmişlerdi. Masalarınızı donatacak farklı tarifler arıyorsanız işte size ev pidesi.
Aslında bu pidenin yapılış aşamalarını da resimlemiştim ama evdeki pc bozulup tamire gidince içindeki bazı resimler gitti malesef. Onları yedeklemeyi unutmuşum. O günden sonra tüm kayıtlarımı 2 pc de ve flaş belleklerde saklıyorum..Anlayacağınız akıllandım artık :))
Neyse lafı yine çok uzatmak istemiyorum o yüzden direk tarife gececeğim. Yapıp yiyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.
MİNİK EV PİDELERİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 Yumurta ( sarısı üzerine)
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İç Harcı İçin :
250 gr kıyma
2 orta boy soğan ( rendelenecek)
2 domates ( rendelenecek)
Tuz, Karabiber,
1 çay kaşığı ucuyla kimyon
İlk önce kıymalı harcımızı hazırlayalım . Harcımız için rendelenmiş soğanları az zeytinyağında soteleyelim, üzerine kıymamızı ekleyip kıymamız suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Sonra yine rendelediğimiz domateslerimizi ekleyip onlarında suyunu çekmesini sağlayıp son olarak baharatlarını ekleyip harcımızı hazırlayalım

Hamurumuzu hazırlamak için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim hamuru fincan altlığı büyüklüğünde açıp alt ve üst kısımdan iki ucunu birleştirerek pide şeklini verelim. Kayık şeklini alan pidemizin içerisine hazırladığımız iç harcı dolduralım ve harcımızın üzerlerine yeşil biberler koyup pidemizi süsleyelim. Pidelerimizin üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Siz içerisine isterseniz peynirli harçta yapabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler