Herkese merhaba ; Dün işlerimin yoğunluğundan dolayı yeni tarif ekleyemedim , genelde her gün yeni bir tarif eklemeye özen gösteriyorum ama malesef işler bazen umduğumuz gibi gitmiyor.. Yaz sezonu benim işlerin en yoğun olduğu sezon o yüzden bazen böyle aksaklıklar olabiliyor. Siz mazur görün emiii..
Bugün sizlere yaz aylarının çok sevilen yemeklerinden Patlıcan Musakkanın tarifini vereceğim. Ben tam bir patlıcan hastası olarak yazın mümkün olduğunca yapmaya çalışırım musakkayı.. Daha doğrusu patlıcanın her türlü yemeğini yaparım hemde seve seve.. Birazcık yağlı oluyor ama napiim seviyorum işte.. Gerçi ben yağ alma operasyonu düzenliyorum patlıcanlara görmeniz lazım evlere şenlik.. Zavallı patlıcanlar süzüm süzüm süzülüyor.. Bir tepsiye birkaç kat kağıt havlu koyup tepsinin bir ucunu yükseltip meyilli olmasını sağlayıp kızarttığım patlıcanları epeyce bekleip tüm fazla yağını böylelikle almış oluyorum... Zavallı patlıcanlar benden nefret ediyordur heralde canımızı aldın diye . Ama yağsız daha güzel oluyor en azından ağır olmuyor.. Neyse epeyce püf noktasından sonra tarife geçelim...Yapanlara ve yiyenlere şimdiden afiyet olsun ... Sevgiler
PATLICAN MUSAKKA
Malzemeler :
8 patlıcan
2 soğan
250 gr kıyma
1 domates
2 çarliston biber
tuz , karabiber
Patlıcanlar şerit şeklinde soyulup orta kalınlıkta küp küp kesilerek yarım saat tuzlu suda bekletilerek acı suyu çıkartılır. Daha sonra patlıcanlar yıkanıp süzülerek önceden kızmış zeytinyağında kızartılır. Kızan patlıcanlar bir tepsi içine yerleştirdiğimiz havlu kağıdın üzerine konularak patlıcanaların fazla yağı alınır.
Ayrı bir tavada ince ince doğradığımız soğanlar zeytinyağında güzelce kavrulur daha sonra kıyması ve rendelenmiş domatesi katılarak kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur üzerine tuz ve biber eklenerek ateşten alınır.
Tepsiye önce fazla yağı alınmış patlıcanlar üzerine ise kıyma dizilir. En üste ise yeşil biber ve domateslerle süslenerek 200 c fırına verilir. Pişince servise hazırdır afiyet şeker olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder