BÜSKÜVİLİ ÇİLEK SOSLU PASTA
Malzemeler :
1 paket yufka
250 gr.pastırma
3-4 tane sivri biber
2 domates
½ kalıp beyaz peynir
Tuz
Üzerine
2 yumurta
1 su bardağı mısır unu
Pastırma, domates ve yeşil biberler ince ince doğranır , rendelenmiş peynir ve tuz ilave edilip karıştırılarak iç harcımız hazırlanır.
Yufkalar tezgaha serilerek 8 parçaya bölünür.Kesilen parçalardan bir tanesi alınarak geniş kısmına iç harcımızdan konur ve üzerine üçgen şeklindeki başka bir yufka kapatılarak sigara böreği gibi sarılır. Tüm yufakalar bu şekilde sarılır. Hazırlanan böreklerimiz önce yumurtaya sonrada mısır ununa bulanarak kızgın yağda arkalı önlü kızratılır. Servis tabağına alınarak sıcakken servis edilir. Afiyet olsun
Not : Normalde mısr unu yerine galeta unu kullanılır ama ben mısır ununu daha çok seviyorum ve böreklere çok yakıştırıyorum . Siz mısır unu bulamazsanız galeta unu kullanın.. İçindeki pastrma pişince çok farklı bir lezzet oluyor. İçinde pastırma olduğu anlaşılmıyor bile..
RULO PATATES SALATASI
Malzemeler
4 adet orta boy patates
½ limon
½ çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı biber , tuz , karabiber
4-5 kaşık mayonez
1 büyük kavanoz garnitür
½ salam
5-6 tane salatalık turşusu
1 haşlanmış yumurta
üzerine
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Patatesler haşlanarak rendeleyelim. Soğuyan patateslerin üzerine zeytinyağı , limon suyu ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayalım.Diğer tarafta garnitürü, küp küp doğranmış salamı , salatalık turşularını ve yumurtayı karıştıralım.
Tezgaha streç film serilerek hazırladığımız patatesli harcı parmak kalınlığında güzelce yayalım üzerine mayonezi her tarafına kapatacak şekilde sürelim ve garnitürlü harcı yayalım .Streç filmin ucundan tutarak patatesi rulo şeklinde saralım.
Patatesli ruloyu bir tepsiye koyup 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Dolaptan çıktıktan sonra streç filmi açarak ruloyu ince kıyılmış maydanoza bulayalım. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapalım .
Veee en sonunda da afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder