BÜSKÜVİLİ ÇİLEK SOSLU PASTA, PAÇANGA BÖREĞİ , PATATESLİ RULO SALATA

Nihayet zor ve hasta geçirilen bir haftanın sonunda tekrar bloğumdayım. Bu hafta ben ve küçük kızım zor günler geçirdik. Çoook hasta olduk ana kız ama şükürler olsun ki şimdi iyiyiz. Allah beterinden korusun.
Şimdi tarifini vereceğim pastaları hasta olmadan bir gün önce tekirdağ'dan gelen misafirlerim için yapmıştım ama bloğa atmaya zaman kalmadı ... Sevgili Mariana tam bir tatlı hastası ve aşağıdaki çilek soslu pastaya bayıldı. Turgay abiden bahsetmiyorum onun için yemek yemek bir zevk hiç ayırmaz ne bulsa yer yani. İkiside birbirinden değerli ve iyi insanlar , buradan da sevgilerimi gönderiyorum sizlere kendinize ve birbirinize iyi bakın emi...

BÜSKÜVİLİ ÇİLEK SOSLU PASTA


Malzemeler :
2,5 paket petibör büsküvi
2 poşet çilekli krem şanti
1 su bardağı süt ( krem şantiyi hazırlamak için)
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı böğürtlen reçeli
Üzeri İçin :
1 paket çilek sosu
1 çay bardağı böğürtlen reçeli
Büsküviler kırılarak ufak parçalar haline getirilir. Krem şanti bir bardak sütle çırpılarak hazırlanır ve böğürtlen reçeli ilave edilerek iyice karıştırılır. Hazırlanan krem şanti büsküvi ve damla çikolata ile karıştırılarak streç film serilmiş bir kalıba konulur. Üzeri kapatılarak 4 saat kadar dondurucuya atılır.
Dolaptan çıkarmaya yakın üzeri için çilekli sosumuzu tarifine göre hazırlayalım ve soğutalım Soğuyunca böğürtlen reçelini iave edip iyice karıştıralım.
Pastamızı servis tabağına alalım ve üzerine sosumuzu dökerek servis yapalım . Afiyet şeker olsun.
NOT: Tahmininizden çok daha güzel bir pasta hem pratik , hem gösterişli , hem hafif , hemde tadı süpeeer.... Kesin yapılması gerekenler listesinde olmalı...
PAÇANGA BÖREĞİ

Malzemeler :
1 paket yufka
250 gr.pastırma
3-4 tane sivri biber
2 domates
½ kalıp beyaz peynir
Tuz

Üzerine
2 yumurta
1 su bardağı mısır unu


Pastırma, domates ve yeşil biberler ince ince doğranır , rendelenmiş peynir ve tuz ilave edilip karıştırılarak iç harcımız hazırlanır.

Yufkalar tezgaha serilerek 8 parçaya bölünür.Kesilen parçalardan bir tanesi alınarak geniş kısmına iç harcımızdan konur ve üzerine üçgen şeklindeki başka bir yufka kapatılarak sigara böreği gibi sarılır. Tüm yufakalar bu şekilde sarılır. Hazırlanan böreklerimiz önce yumurtaya sonrada mısır ununa bulanarak kızgın yağda arkalı önlü kızratılır. Servis tabağına alınarak sıcakken servis edilir. Afiyet olsun

Not : Normalde mısr unu yerine galeta unu kullanılır ama ben mısır ununu daha çok seviyorum ve böreklere çok yakıştırıyorum . Siz mısır unu bulamazsanız galeta unu kullanın.. İçindeki pastrma pişince çok farklı bir lezzet oluyor. İçinde pastırma olduğu anlaşılmıyor bile..


RULO PATATES SALATASI

Malzemeler

4 adet orta boy patates
½ limon
½ çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı biber , tuz , karabiber
4-5 kaşık mayonez

1 büyük kavanoz garnitür

½ salam
5-6 tane salatalık turşusu

1 haşlanmış yumurta

üzerine

1 demet ince kıyılmış maydanoz

Patatesler haşlanarak rendeleyelim. Soğuyan patateslerin üzerine zeytinyağı , limon suyu ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayalım.Diğer tarafta garnitürü, küp küp doğranmış salamı , salatalık turşularını ve yumurtayı karıştıralım.

Tezgaha streç film serilerek hazırladığımız patatesli harcı parmak kalınlığında güzelce yayalım üzerine mayonezi her tarafına kapatacak şekilde sürelim ve garnitürlü harcı yayalım .Streç filmin ucundan tutarak patatesi rulo şeklinde saralım.

Patatesli ruloyu bir tepsiye koyup 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Dolaptan çıktıktan sonra streç filmi açarak ruloyu ince kıyılmış maydanoza bulayalım. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapalım .

Veee en sonunda da afiyetle yiyelim.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler