Süheylamın ikramları

Bu seferki ikramlar bana ait değil eee hep ben mutfakta duracak değilim ya arada misafirliğe de gitmek lazım dimi ama... Bu enfes masa canım arkadaşım süheylacıma ait..

Cumartesi günü 17 yıllık arkadaşım, can dostum, sırdaşım süheylacıma davetliydik.
Süheylayla lise yılarında tanıştık ve o gün bugündür ayrılmaz bir bütünüz.O kadar iyi bir insadır ki anlatmaya sözler yetmez temiz kalpli, iyiliksever , cana yakııın başın sıkışsa hiç düşünmeden yanına koşabileceğin , habersiz her an kapısını çalabileceğin ,hamarat kısaca dört dörtlük bir insandır. İyiki varsın arkadaşım allah nice uzun yılları beraber geçirmeyi nasip etsin eksikliğini göstermesin..SENİ ÇOOOK SEVİYORUM canım arkadaşım iyiki varsın.. Birbirinden güzel bu ikramların için sana ve zeynepcime çook teşekkürler ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzeldi ..

Masada ; Kakaolu top kek , zeytinli ve penirli ay çöreği , krem şantili pasta, mercimek köftesi, peynirli börek ve zeytinyağlı fasülye vardı , vee en önemlisi sevgi ve muhammet vardı.


KAKAOLU TOP KEK


Malzemeler
2 yumurta
1 margarin (yumuşamış)
1 bardak şeker
1 küçük paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Şerbeti için:
2 bardak su
5 yemek kaşığı şeker

Tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır ve yuvarlatılarak top şekli verilir. Önceden ısıtılmış 180 c fırına verilerek pişirilir. Kurabiyelerimiz pişmeye yakın şeker ve su ile şerbetimizi hazırlayalım. Şerbet ve kurabiyeler ılık olacak şekilde kurabiyelerimiz şerbete batırılır. Ve Hindistan cevizine bulanarak servise sunulur. Bu tarif fırındayken kurabiye gibi ama pişip şerbete batırıldıktan sonra yumuşayınca kek tadını veriyor. Hem kek hemde kurabiye yemek istiyorsanız deneyin muhakkak


ZEYTİNLİ AY ÇÖREĞİ




Malzemeler :
1 paket instant maya
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık su
1 Tutam Tuz
Alabildiği kadar un
1 Yumurta sarısı (üzeri için)
1 kase zeytin (içine)

Maya ılık su ile çırpılarak diğer malzemeler eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurun mayalanmasını beklemeden 6’eşit parçaya bölünür ve her parça merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açılır ve dörde bölünür. Her parçanın geniş kısmına çekirdekleri çıkartılmış 5-6 zeytin konarak rulo yapılır ve iki ucundan içe doğru bükülerek ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek istenirse çörekotu serpilerek
önceden ısıtılmış 180 c fırında pişirilir.

NOT : İç malzemesi çeşitlendirilebilir . Süheylacım yarısını peynirli diğer yarısını da zeytinli yapmıştı.Bu sizin arzunuza ve damak tadınıza kalmış. Ama zeytinliyi deneyin muhakkak çok güzel olmuştu.



PEYNİRLİ BUZDOLABI BÖREĞİ

Malzemeler :
1 paket yufka

Arası için :
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı zeytinyağı
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine )

İçi İçin:

½ Kalıp beyaz peynir

Yufkaların her biri 8'e bölünür. yufkalar ikişerli sarılır arasına yumurta,süt,yoğurt ve zeytinyağı ile yapılan harçtan sürülerek içine peynir konarak rolu yapılır ve su dolu bir kabın içine batırılarak ıslatılır ve 1 gece buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkartılarak üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 c fırında pişirilir ve fırndan çıkınca sıcakken servis yapılır. Iııım nefiiiiis. Yumuşacık kıyır kıyır börek sevenlere duyuruluuur..


En son olarak ta yukarıda masada resmi görülen ve yer kalmadığı için ayrıca resmini ekleyemediğim krem şantli pastanın tarifini de ekleyeyim.

Krem Şantili Pasta

Malzemeler:
2 paket alpella büsküvi ( arası kakaolu olandan )
1 paket krem şanti
1 bardak ılık süt

1 paket kakaolu sos


Büsküvliler kırılarak hazırlanan krem şanti ile harmanlanır ve ıslatılmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine tarifine göre hazırlanmış olan kakaolu sos dökülerek 2-3 saat buzdolabında bekletilerek servis edilir. Afiyet şeker olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler