MİNİK KIZIM 1 YAŞINDA , P.DÇ.S.Etkinliği 21

Bu hafta pek bi yoğun geçti. Her dakikam doluydu desem yeridir. Haftasonu menüsündeki tarifleri veremedim bile inşallah bu hafta sonu biraz ferahlayınca tüm tarifleri ekleyeceğim.
Bugün minik kızım ceydoşumun doğum günü zaman ne çabuk geçiyor koca 1 yıl akıp gitti . Dün 23 Nisan tatili vardı diye doğum günü kutlamasını 1 gün önceden yaptık. Aile içinde bir kutlama yapalım dedik ama aile kalabalık eş dost çok olunca kutlama biraz büyüdü. Güzel bir gündü her nekadar masada terslikler üstüste geldiysede çok güzel geçti. Her terslik olduğunda bir kahkaha tufanı esti masada.. Şen şakrak neşe dolu bir gündü.
Aşagıda görünen tarifler en kısa zamanda gelecek belkeyin emii.. :)



Minik kızım artık büyüyor . Allahım bahtını açık eder inşallah Nice mutlu yılları beraber geçirmeyi nasip eder inşallah.. Ablası ceydaya doğum günü kızı deyip durdu gün boyu . Pek mutluydular abla kardeş. Allah ayırmasın ve eksikliklerini vermesin . AMİİİİİN .

MEYVELİ YAŞ PASTA

Kızım için yaptığım bu yaşpasta ile sevgili nigarcımın http://ngr.blogcu.com/ ev sahipliğini yaptığı ''Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 21'' katılıyorum. Arkadaşıma ince daveti için çok teşekkür ediyorum.

Gelelim tarifimize...

Malzemeler:
8 Yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
2 kabartma tozu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
Keki Islatmak İçin :
1 su badağı süt
Kreması İçin:
12 kaşık şeker
1 yumurtanın sarısı
7 kaşık un
1 paket vanilya
3 su bardağı süt
7-8 kaşık böğürtlen reçeli
75 gr margarin
1 Paket krema şertleştirici .
2 Adet Muz
Üzeri İçin :
2 poşet krem şanti
1 bardak süt
15 çilek , 2 kivi
1 Paket hazır jöle
Yanlarını süslemekİçin :
4-5 kaşık antep fıstığı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Şeker iyice eridiğinde Süt, sıvı yağ ilave edilir çırpmaya devam edilir. Son olarak un kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesi eklenip çırpılır. Yağlanmış ve un serpilmiş kalıbın içine dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kek kabarıncaya kadar kapağı açılmaz. Pişince fırından çıkartılarak soğumaya bırakılır. Soğuyunca naylon bir ip yardımı ile 2-3 parçaya kesilir.
Kekimiz pişerken bizde diğer tarafta kremamızı hazırlayalım. Kremamızı hazırlamak için derin bir tencerede yumurta sarısı, un, süt , reçel ve şeker sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alınarak içerisine margarin ve vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kremanın kıvamını daha güzel yapmak için 1 paket krema sertleştirici eklenerek mikserle 2-3 dakika çırpılır.
Krem şantimizde bir bardak soğuk sütle çırpılarak hazırlanıp soğuması için dolaba atılır.
3 parçaya ayrılan kekin katları sütle ıslatılarak içine hazırlanan kremadan konur ve kremanın üzerine muz ve çilekler yerleştirilir. İkinci katı üzerine yerleştirip aynı işlem uygulanır. En son üst katıda yerleştirilir . Üzerine hazırladığımız krem şantiyi pastanın her tarafını kapayacak şekilde düzenlenir. Meyveler ile isteğe göre süslenir. Pastamızın yan taraflarına dövülmüş fıstık serpilir .. En son olarakta jölemiz üzerindeki tarife göre hazırlanarak ılınınca her tarafını kaplayacak şekilde dökülür. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler