MİSAFİR MASAM , RULO BÖREK ,ŞAKŞUKA, PÇDS-24

Aşağıda görmüş olduğunuz masa hazalın arkadaşları ve annelerinin geldiği gün yaptığım mamalar. Menüyü hazal belirledi tabikii. En çok sevdiği açma ve sigara böreği menünün olmazsa olmazlarıydı. "Anne benim arkadaşlarım geliyo lütfen benim sevdiğim pastaları yapalım " diye ısrar etti küçük hanım. Eeee bende hem küçüklere hemde büyüklere hitap edecek bir menü oluşturmaya çalıştım..
Revanimin azizliğine uğradım yanlız istediğim gibi kabarmadı . Benim kendi revani tarifimi yapmadım arkadaşım "hülya bu tarif çok güzel bide böyle dene " dedi senmisin deneyen hiç kabarmadı. Vee içindeki un oranı benimkinden fazla olduğu için şerbeti çok çekti ve çok yumoş oldu yani ben pek beğenmedim o yüzden de revaninin tarifini vermeyeceğim. İleriki günlerde kendi revani tarifimi eklerim canlar. Ama diğerleri süperdi . Hele patatesli rulo börek benim ilkyardım böreğimdir. Bu böreğin özelliği sarılıp dolaba atılması ve dondurucuda istediğiniz kadar kalması. Ani misafiriniz geldiğinde çıkarıp yarım saat çözülmesini bekleyip hemen fırınlayıp ikram edebilirsiniz.

O günkü menüde : Açma , sigara böreği, revani, patatesli rulo börek, şakşuka ve kısır vardı. Biz afiyetle yedik sizde deneyin sizde afiyetle yiyin..
Bu tarfilerimin tümünü söz verdiğim üzere P.D.Ç.S. Etkinliği 24'e ev sahipliği yapan sevgili Tuğba'ya gönderiyorum.Arkadaşıma tekrar teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum. Eveet şimdi gecelim tariflere ;


Açmaların tarifine ulaşmak için buraya tıklayın lütfen

PATATESLİ RULO BÖREK


Malzemeler :
6 Adet Yufka

Sosu İçin :
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
1 çay bardağı su

İç Harcı İçin :
6 orta boy patates ( haşlanmış)
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 kalıp beyaz peynir
1 şeker kaşığı silme kimyon
tuz , karabiber,kırmızı biber

Önce böreğimizin iç harcını hazırlamak için soyulmuş patatesleri tuzlu suda haşlayalım . Daha sonra çatal yardımı ile iyice ezelim. Bir tavada ince doğradığımız soğanları zeytinyağında soteledikten sonra patateslerimizi ve baharatlarını ekleyelim ateşten aldıktan sonra ezilmiş beyaz peynirimizi de ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.

Yufkamızı tezgahımıza sererek üzerine zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve su ile hazırladığımız sostan sürelim. İkinci yufkamızıda sos sürdüğümüzyufkmızın üzerine serip tekrar sostan sürelim. Sos sürdüğümüz ikinci yufkamızın üzerine ise hazırladığımız patatesli harçın yarısını her tarafına gelecek şekilde serpelim. Üst üste koyup en üst kata harç koyduğumuz üç yufkayı rulo şeklinde saralım. Aynı işlemi diğer 3 yufamıza da uyguladıktan sonra böreklerimizi dolaba atalım.

2 rulo olan böreklerimizden 2 tepsi çıktığı için ben 1 tepsisni sarıp direk dondurucuya attım diğerini ertesi gün misafirlerime ikram edeceğim için dondurucuya atmayıp direk buzdolabında beklettim.
1 Gece dolapta beklettiğimiz rulo böreğimizi 1 parmak kalınlığında kesip tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre çörekotu serperek 180 derece fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişirelim . Sıcakken servis yapılması önerilir. Sıcakken bambaşka bir lezzeti oluyor.

Afiyet şeker olsun.

ŞAKŞUKA

Malzemeler:
3 Patates
3Patlıcan
2 Havuç
7-8 Sivri biber

Sosu İçin;
5 Domates
3-4 diş sarımsak,tuz
1 kaşık Salça
Kızartmak için sıvıyağ



Tüm sebzeler küp küp doğranarak kızdırılmış yağda sırayla patates , patlıcan ,havuç ve biberler kızartılır. Kızartmalarımız olurken bizde diğer tarafta Domateslerimizin kabuğunu soyarak rendeleyelim. ( sıcak suda 10-15 dakikada bekleterek kolayca soyulmasını sağlayın) Biraz yağda domatesleri güzelce pişirelim daha sonra sarımsağını tuzunu biberini ve salçasını koyarak biraz daha pişirilir.Hazırlamış olduğumuz sos kızarttığımız sebzelerin üzerine gezdirilerek servise sunulur ve Afiyetle yenir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler