Açmaların tarifine ulaşmak için buraya tıklayın lütfen
PATATESLİ RULO BÖREK
Malzemeler :
6 Adet Yufka
Sosu İçin :
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
1 çay bardağı su
İç Harcı İçin :
6 orta boy patates ( haşlanmış)
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 kalıp beyaz peynir
1 şeker kaşığı silme kimyon
tuz , karabiber,kırmızı biber
Önce böreğimizin iç harcını hazırlamak için soyulmuş patatesleri tuzlu suda haşlayalım . Daha sonra çatal yardımı ile iyice ezelim. Bir tavada ince doğradığımız soğanları zeytinyağında soteledikten sonra patateslerimizi ve baharatlarını ekleyelim ateşten aldıktan sonra ezilmiş beyaz peynirimizi de ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.
Yufkamızı tezgahımıza sererek üzerine zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve su ile hazırladığımız sostan sürelim. İkinci yufkamızıda sos sürdüğümüzyufkmızın üzerine serip tekrar sostan sürelim. Sos sürdüğümüz ikinci yufkamızın üzerine ise hazırladığımız patatesli harçın yarısını her tarafına gelecek şekilde serpelim. Üst üste koyup en üst kata harç koyduğumuz üç yufkayı rulo şeklinde saralım. Aynı işlemi diğer 3 yufamıza da uyguladıktan sonra böreklerimizi dolaba atalım.
2 rulo olan böreklerimizden 2 tepsi çıktığı için ben 1 tepsisni sarıp direk dondurucuya attım diğerini ertesi gün misafirlerime ikram edeceğim için dondurucuya atmayıp direk buzdolabında beklettim.
1 Gece dolapta beklettiğimiz rulo böreğimizi 1 parmak kalınlığında kesip tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısı ve isteğe göre çörekotu serperek 180 derece fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişirelim . Sıcakken servis yapılması önerilir. Sıcakken bambaşka bir lezzeti oluyor.
Afiyet şeker olsun.
Malzemeler:
3 Patates
3Patlıcan
2 Havuç
7-8 Sivri biber
Sosu İçin;
5 Domates
3-4 diş sarımsak,tuz
1 kaşık Salça
Kızartmak için sıvıyağ
Tüm sebzeler küp küp doğranarak kızdırılmış yağda sırayla patates , patlıcan ,havuç ve biberler kızartılır. Kızartmalarımız olurken bizde diğer tarafta Domateslerimizin kabuğunu soyarak rendeleyelim. ( sıcak suda 10-15 dakikada bekleterek kolayca soyulmasını sağlayın) Biraz yağda domatesleri güzelce pişirelim daha sonra sarımsağını tuzunu biberini ve salçasını koyarak biraz daha pişirilir.Hazırlamış olduğumuz sos kızarttığımız sebzelerin üzerine gezdirilerek servise sunulur ve Afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder