Herkese güzel bir hafta sonu dileyerek başlayayım ... Herşey gönlünüzce olsun..
Şimdi aşağıdaki davet masamdaki tariflerden bir kaçını ekleyeceğim. Sırayla diğerlerinide ekleyeceğim ama zaman olmadığı için şimdiliik 1-2 tanesini ekleyebilirim. Siz takipte olun diğerleride çok yakın zamanda eklenecek.
Benim gibi patlıcan hastası biri iseniz bu patlıcan sarmasını muhakkak denemelisiniz.Ben patlıcanı şekilden şekile sokar her şekilde yemeğin yaparım ve hepsinide seve seve yerim..:)) Sizde seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz.
PATLICAN SARMA
Malzemeler :
7 büyük Patlıcan
5-6 sivri biber
3 domates
1 patates
Zeytinyağı ( kızartamak için)
İç Harcı İçin
350-400 gr kıyma
1 büyük boy soğan
2 domates
1 dilim bayat ekmek içi
1 kaşık salça
2-3 diş sarımsak
Tuz, kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 şeker kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
Üst Sosu İçin:
1 su bardağı sıcak su
1 kaşık salça
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup sonrada uzunlamasına 1 cm kalınlığında keselim ve tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletip acı suyunu çıkartalım . Sudan çıkartıp kurulayarak bir tavaya zeytinyağı koyarak arkalı önlü güzelce kızartalım.
Patlıcanlar kızarırken bizde diğer tarafta iç harcımızı hazırlayalım. İç harç için tüm malzemeler Kıymaya incecik doğranmış soğan, domates ve diğer malzemeler katılarak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Kızaran patlıcanlarımız alınarak içine ceviz büyüklüğünde harçtan konularak sarılır ve tepsiye dizilir. Dizilen patlıcanlar arasına domates biber ve patates yerleştirilir. En son olarakta 1 bardak su , salça , şeker ve tuz ile beraber hazırladığımız sos dökülerek önceden ısıtılmış 200 c fırında 20 dakika kadar pişirilir ve fırından çıkınca afiyetle yeniiir..
ŞEHRİYELİ PİLAV
2 kase prinç ( baldo) , 3 yemek kaşığı şehriye , 2 yemek kaşığı terayağı , 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Prinçlerimiz 3-4 saat önceden sıcak ve tuzlu suda bekletilir.
Daha sonra bir tavada zeytinyağı ve şehriyeler gzüelce kavrulur. Yıkanıp süzdürülmüş prinç ve tereyağımız eklenir. ( Tereyağını sonradan koyuyorum çünkü önce koyup yağı yakmak istemiyorum ki vitaminleri ölmesin ) Sonra yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur. İyice kavrulan princimize üzerini kapatacak kadar sıcak su ve kararınca tuzumuz ilave edilerek kısık ateşte 15 dakika pilavımız iyice suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet şeker olsun sizlere....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder