AÇMA VE KAR KURABİYESİ

  • Kızımın bayılarak yediği açma tarifini sizlerle paylaşmak isterim... Benim gibi çok zor yemek yiyen ve açma türü şeyleri seven çocuğu olan anneler için ideal. Hem instant mayayla çok çabuk oluyor hemde tıpkı pastanelerde satılan açmalar gibi oluyor. Bizim evdekilerin favorisidir bu açma...

    Kurabiye ise ağızda un gibi dağılan çok hoş bir tariftir. Bence herkesin yemek kitabında olması gereken tarifler bunlar... hadi yapalım hep beraber...

  • Bu hafta sonu annemin günü var ve ben daHa ne yapacağıma karar verebilmiş değilim.. Onca pasta börek yapıyorum ama yine de böyle özel günlerde hep ne yapsam diye düşünüyorum.. Gerçi bunun nedeni hep farklı tatlar denemek istememden kaynaklanıyor.. Bakalım pazar gününe kadar ne karara varıcam.. Sizde fikirlerinizi beyan edin canlarım....


AÇMA


Malzemeler :6 Bardak un , 1 bardak ılık süt , 1 bardak ılık su , 1 bardak zeytinyağı , 1 paket ınstat maya (dr otker küçük paket) , 1 şeker kaşığı mahlep,1 şeker kaşığı tuz, 1 /2 bardak şeker

İçine sürmek İçin: 1 kaşık terayağı

Üzeri için : 2 yumurta sarısı, biraz zeytinyağı, çörekotu

Hazırlanışı : Tüm malzemeler katılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamur 1 saat dinlendirilerek mayalandırılır. Sonra poğaca şeklinde elde açılarak yuvarlak hale getirilir. İçine erittiğimiz tereyağından biraz sürülür. Sonra rolu yapılarak iki ucundan ters tarafa çevrilir simit şekli verilerek tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu konarak tekrar 1 saat mayalanması beklenir daha sonra 180 c önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Açmalarımız servise hazırdır Afiyet şeker olsun.


KAR KURABİYESİ


Malzemeler : 2 yumurta , 1 margarin ( yumuşamış) ,4 kaşık un , 500 gr nişasta , 1 kabartma tozu , 1 bardak şeker

Hazırlanışı : Şeker ve yumurta bir çırpma teli yardımıyla iyice çırpılır daha sonra sırayla yağ nişastası ve kabartma tozu katılmış un ilave edilerek yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak küçük toplar elde edilir. Ufak bir şişe kapağını kakaoya bulayarak yaptığımız topların üzerine batırarak halka şekli verilir ve önceden ısıtılmış 180 c fırına verilir. 15-20 dakika pişirilerek servise sunulur. Afiyet olsuun...
Not: Kurabiyeler çabuk piştiğinden çok pişirilmemeli yoksa çok sert olurlar...


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler