Sultan Lokumu
Malzemeler:
- 1 kg. süt
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 kase hindistan cevizi
Yapılışı: Un ile yağ orta boy bir tencereye konularak birlikte kavrulur. Akabinde toz şeker ilave edilerek kavulmaya devam edilir. Bu arada süt yavaş yavaş ilave edilerek, koyu kıvamlı bir muhallebi elde edene kadar pişirilir. Muhallebi, ocaktan alınır alınmaz şekerli vanilinı ilave edilerek iyice karıştırılır ve buzdolabında 2-3 saat soğutulur. Bu zaman sonunda ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, içine ceviz ve tarçın karışımından konulur ve avuç içerisinde küçük lokmalar halinde yuvarlanır. Lokmalar, içerisine hindistan cevizi konulmuş kaseye atılarak her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlanır. Arzu edilirse çikolata sosu ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder