İÇLİ BAKLAVA - PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20

Dün yaptığım bu tarifle PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 Etkinliğine katılıyorum ve sevgili http://mucizembenibul.blogcu.com/ arkadaşıma güzel daveti için çoook teşekkür ediyorum.
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım efendim..

Annecim 1 haftadır " Hülyaa bir baklava tarifi aldım tam senlik gelde deneyelim diyor. Nasıl bişey diyorum anneme oda çoooook güzeeel ve değişik mutlaka yapmalısın deyip damardan giriyor. İçindeki malzemeleri görünce yok canııım böyle baklavamı olur millet abartmış diyorum.. Ama annem ısrarla denemelisin diyor ve bende kırmamak için yapayım diyorum. Haftasonu annemde olduğum için fırsat bu fırsat deyip çocukları anneme postalıyor :)) hemen mutfağa giriyorum. Çok işi varmış gibi görünen bu baklavayı yapmak tam yarım saatimi alıyor bitirip saate bakınca şaşırıyorum nasıl pratikmiş diye. Denemek isteyenler sakın korkmasın çok işi var diye aksine çok pratik.. Vee baklavanın tadına bakınca şaşkınlığım iki katına çıkıyor nasıl güzel bir şey oldu anlatamam valla denenmesi lazım.Çok uzatmayayım da hadi icraata geçelim. Geliiin geliiin çekinmeyin

İÇLİ BAKLAVA
Malzemeler:

Hamuru İçin:
1 Yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 kg un

İçi İçin :

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı fındık içi

Üzerine :
250 gr tereyağ

Şerbeti için:
7 bardak su
7 bardak şeker
1/2 limon

Önce su ve şeker kaynatılarak kıvam alınca limonu eklenir ve 10-15 dakika daha kaynatılıp baklava şerbetimiz hazırlanır.

Hamuru için tüm malzemeler katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur 20 parçaya bölünür. İlk 10 parça nişasta serpilerek merdane ile tabak büyüklüğünde açılır ve üst üste konur.

(Hamuru merdane ile açarken bastırmadan sadece merdaneyi elimizde döndürerek açmaya dikkat edelim aksi takdirde hamur yapışır)

Üstüste konan 10 yaprak merdane ile arkalı önlü çevrilerek tepsi büyüklüğünde açılır ve ilk katımız tepsiye yerleştirilir.

( Ben yaprakları açarken önce merdane ile tepsi büyüklüğünde açıp en son oklava ile 2 kez çevirdim hamur kendini iyice salıp ince olsun diye )

Diğer tarafta iç harcı hazırlamak için şeker ve yumurta iyice çırpılır ve diğer malzemeler de eklenerek harç hazırlanır. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurun üzerine harcımız dökülerek her yanına yayılır. Diğer 10 yaprağımız da aynı şekilde açılarak harcın üzerine serilir.

Hazır hale gelen baklavamız fırına verilmeden önce kesilir ve üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek pişmeye hazır hale getirilir. Baklava 150 c fırına verilerek yaklaşık 45 dakika ağır ağır pişirilir.

Üzeri kızarınca fırından alınır ve baklava sıcakken soğutulmuş şerbeti dökülür ve baklavanın soğuması beklenerek sevise sunulur.

Afiyet olsun..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler