Sevgili Yelizcime http://yemekguncesi.blogcu.com/ ince davetinden dolayı çoook teşekkür ediyorum. Eeee davete icabet etmek lazım dimi.. Bende porselen demlik çay saati etkinliğine benim çok sevdiğim hem leziz hemde gösterişli olan süpriz kurabiyelerimle katılıyorum. Hadi hayırlısı ...
Gösterişli bir masanız mı olsun istiyorsunuz eee o zaman ne duruyorsunuz hadi mutfağa...
Eveeet hanimiş benim süpriz kurabiyem .... Taaa taaa taaa taaaam işte karşınızda süpriz kurabiiyem .
SÜPRİZ KURABİYE
Malzemeler:
5 Kasık tereyağı
5 Kasık tereyağı
1 çay bardağı toz seker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Kaşık tarçın
Aldığı kadar un
İç Malzemesi :
1 bardak Hindistan cevizi
2 kaşık kıyılmış Antep fıstığı
1 limon kabugu rendesi
1 bardak Hindistan cevizi
2 kaşık kıyılmış Antep fıstığı
1 limon kabugu rendesi
1 bardak pudra seker
Süslemek için üst malzeme:
300 gram bitter çikolata,
180 gram beyaz çikolata,
100 gram margarin,
1 fincan kıyılmış fındık
Hindistan cevizi , kakao
Hindistan cevizi , kakao
Yapılışı :
Tereyağı , şeker , yoğurt ve sıvıyağ çukur bir kapta karıştırılır. Üzerine vanilya , kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım. Yaptığımız hamuru ikiye bölüp bir kısmına tarçını ekleyip tekrar yoğuralım. (Tarif aslında sadeydi ama ben yarısına tarçın koydum ve çok güzel oldu yapmak isteyenler böylede deneyebilir. Hatta kakaolu sevenler kakaoluda yapabilir.
Tereyağı , şeker , yoğurt ve sıvıyağ çukur bir kapta karıştırılır. Üzerine vanilya , kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım. Yaptığımız hamuru ikiye bölüp bir kısmına tarçını ekleyip tekrar yoğuralım. (Tarif aslında sadeydi ama ben yarısına tarçın koydum ve çok güzel oldu yapmak isteyenler böylede deneyebilir. Hatta kakaolu sevenler kakaoluda yapabilir.
Hepsi çok yakışıyor.)
Diğer tarafta ; Hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi , Antep fıstığı ve pudra şekeri karıştırarak iç harcımızı hazırlayalım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucumuzda iyice açtıktan sonra içine hazırladığımız harçtan koyup ucalarınız büzelim. Büzdüğümüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 200 c fırında pişirelim.
Kurabiyelerimiz pişerken bizde bir tarafta Çikolatalarımızı benmari usulu eritelim . ( bir kaba su koyalım içine daha küçük bir kaba çikolatayı koyup hafif ateşte 300 gram bitter çikolatayı 100 gram margarinle eritelim . Aynı işlemi beyaz çikolataya da uygulayalım ama ona margarin koymayalım )
Fırından çıkan kurabiyelerimiz biraz soğuduktan sonra önyüzü önce çikolataya sonra da fındığa bulayalım. Aynı şekilde çikolatalı kurabiyenin üzerine bir şırınga yardımı ile eritilmiş beyaz çikolata ile ince ip şeklinde süslemeler yapalım.
Gerisini sizin hayal gücünüze bırakıyorum dilediğiniz malzemeyi kullanarak süslemelerinizi yapabilirsiniz. Çok güzel ve gösterişli bir ikram . İçindeki Hindistan cevizi ve fıstık ayrı bir lezzet katıyor.
Afiyet şeker olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder