Marmelatlı Kurabiye
Malzemeler:
- 1 paket margarin
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı buğday nişastası
- aldığı kadar un
- 1 adet şekerli vanilin
- her kurabiye arasına bir tatlı kaşığı marmelat
Yapılışı: Oda sıcaklığında, yumuşamış margarin ve diğer tüm malzemeler, yumuşak bir hamur olacak şekilde un katılarak yoğurulur. Temiz bir zemin üzerinde 0.5 cm. kalınlığında açılır ve büyükçe kalıpla şekil verilerek kesilir. Kesilen hamurların ortalarından daha küçük kalıplarla tekrar şekiller çıkarılır. Kurabiyeler yağlı kağıt serili tepsi üzerine dizilerek önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kurabiyeler hafif renk değiştirmeye başlayana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeler soğuduktan sonra, tepsiye oturan kısımları birbirine bakacak şekilde bir bütün+bir delikli kurabiye olmak üzere aralarına istediğiniz marmelattan sürerek kapatılır. Ben vişne marmeladı kullandım, hafif buruk tadıyla çok güzel oldu. Bu ölçülerden 16-17 adet kurabiye çıkarabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder