Sulu Köfte ve Brokoli Salatası

Her gün eve gidip yarına ne yemeği yapacağım düşüncesi hepimizde vardır. Yemek yapmaya asla üşenmem ama ne yapacağıma karar verene kadar epey düşünürüm. Dün akşam uzun süredir yapmadığımı farkettiğim sulu köfte yapmak geldi aklıma iyikide gelmiş laf aramızda çok güzel oldu hazal yine yemedi bundan ben susuz köfte isterim dedi ... sanki onu çok yer yaa.. :( yanına bir pilav yaptıım ve başka ne yapayım diye düşünüp dolabın kapağını açtığımda melül melüüül bana bakan brokoli ve karnıbaharları gördüm ve anında brokoli salatası yapmaya karar verdim Çok lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı olan bu salatayı hemen yaptım ve masadan kalktığımızda yerinde yeller esiyordu..... ve bilin bakalım ne olduuu he hee hazal bundanda hiç ağzına sürmediiii ... :)) eee bu kadar laf yeter şimdi icraata geçme zamanı hadi kolay gelsiiin..
SULU KÖFTE

Malzemeler :

300 gr kıyma
½ su bardağı pirinç
1 orta boy soğan
Kırmızı pul biber,
Karabiber, Tuz
2 havuç
2 patates
1 kaşığı domates salçası

1/2 demet maydanoz
1/2 soğan
1 kaşık tereyağı

Kıyma, pirinç, ince doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve baharatları karıştırıp köfte hamurunu hazırlayalım. Hamurdan fındıktan biraz daha büyük yuvarlaklar yapalım.

Diğer tarafta bir tencerede yarım soğanı bir kaçık tereyapı ile hadif pembeleşene kadar soteleyip salçasını ilave edelim. Daha sonra yemeğe göz kararı sıcak suyu ilave ederek patates ve havucuda ekleyip sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim . Sebzeler tam pişmeden köfteleri ilave ederek kısık ateşte köfteler pişene kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yaparken üzerine maydonoz serpelim.. Afiyet olsun...

BROKOLİ SALATASI

Malzemeler :

1 küçük brokoli , 1 küçük karnıbahar, 2 patates , 2 havuç ,1/2 demet maydanoz ,1 limon 1 büyük kase yoğurt , 3 diş sarımsak , kırmızı biber

Brokoli ve karnıbahar ayıklanarak sirkeli suda 10 dakika bekletilir. Daha sonra kaynamış suya bir tutam tuz atılarak yıkanmış karnıbahar ve brkoliler eklenip 10 dakika çatal batacak kadar yumuşayana kadar pişirilir. Çabuk piştiği için çok pişirilmemelidirler. Ayrı bir tencerede patateslerde tuzlu suda haşlanır. Daha sonra pişen brokoli karnıbahar ve patatesler servis tabağına alınarak içine rendelenmiş havuç eklenir yağı tuzu ve limonu ilave edilir. En üste sarımsaklı yoğurt dökülerek maydanoz ve kırmızı biber serpilerek servise hazır hala getirilir.

Sıcakken servise sunulur ve masadan kalktığınızda tabakta bişey kalmaz. Garanti verilir :)



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler