Bunları dün akşam yaptım ama çok yorgun olduğumdan bu sabah bloga anca atabiliyorum. Eşim bugün nöbette kalacağı için ona yemeklik bişeyler hazırladım. Hazırlamışken de sizinle de paylaşayım dedim. Tadlarıda en az görüntüleri kadar güzel hele ay çöreği çok güzel oldu şiddeetle yapmanızı tavsiye ederim . Düşünün yani ben rejimde olduğum halde sabah kahvaltıda 2 tane yedim :) :)
PATATESLİ AY ÇÖREĞİ
Malzemeler
125 gr. margarin (eritilecek)
125 gr tereyağı (eritilecek)
1/2 su bardağı süt
3 yumurta ( 2 sarısı üzerine)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin :
6 orta boy patates
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
salça
1 şeker kaşığı silme kimyon
tuz , karabiber,kırmızı biber
Önce çöreğimizin iç harcını hazırlamak için soyulmuş patatesleri tuzlu suda haşlayalım . Daha sonra çatal yardımı ile iyice ezelim. Bir tavada ince doğradığımız soğanları zeytinyağında soteledikten sonra salçasını ve baharatlarını ekleyelim ve hazırladığımız patateslerimize ekleyerek iç harcımızı hazırlayalım. İç harcımız soğurken ;
Süt seker eritilmis yağ ve yumurtalar karıştırılarak iyice çırpılır. Daha sonra un ve maya katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
Mayasının gelmesini beklemeden hamurumuz 3 eşit parçaya bölünür. Her bir parça yuvarlak orta boy tepsi büyüklüğünde açılır ve 8 eşit parçaya bölünerek ücgenler elde edilir. Üçgenlerin geniş tarafına patatesli harçtan konarak rulo yapılır ve iki ucundan içeri doğru çevrilerek ay şekli verilerek tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu sürülerek yarım saat mayalanması beklenir. Mayalandıktan sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Çıkıncada afiyetle yenir.
ATOM KEK
Malzemeler :
3 Yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1/2 bardak süt
1 vailya
1 kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
2 havuç ( rendelenmiş)
1 büyük elma ( sopyulup zar şeklinde doğranmış)
1/3 bardak fındık içi
1/3 bardak kuru üzüm
1/3 bardak hindistan cevizi
Şeker, yumurta köpürene kadar iyice çırpılır. Üzerine yağ, süt ve vanilyayı eklenerek tekrar çırpılır. Havuç, elma, üzüm, hindistan cevizi ve fındık eklenerek iyice karıştırılır Daha sonra elenmiş un kabartma tozu ve tarçın ilave edilerek hafifçe çırpılır. Hamurumuzu yağlanmış kek kalıbımıza dökerek önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dakika pişirelim.Soğuduktan sonra afiyetle yenmek için servis yapalım .
Normalde bu kekin adı elmalı ve havuçlu kektir. Ama ben çok besleyici olduğu için bu keke atom diyorum .Özellikle çocuklar için ideal. Tam bir enerji deposu..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder