SOSLU KEK , HAVUÇ SALATASI

Çok beğenilen soslu kekim. Her fırsatta yaparım doğum günlerimiz için en idael pastamızdır. Üzerindeki kakao sosu bambaşka bir tad katıyor pastaya... Deneyenler pişman olmaz garanti verilir :)

Veee havuç salatası .. Bu salata ile ilgili küçük bir anımı anlatayım. Hazal'ın (büyük kızım) öğretmenlerini davet ettim bir gün . Menüde lezzetine güvendiğim havuç salatamda vardı. Yemek esnasında havuç salatası ikram edecektim ki öğretmenlerden bir tanesi yoook ben almiim dedi. Görüntü itibarıyle hoşuna gitmedi sanırım ama ricam üzerine bir kaşık tadtı. Sonra kusura bakmazsanız ben salatadan yine almak istiyorum dedi . Bende salatamdan aldığım güçle :) elbette bende sizden bu isteği bekliyordum zaten dedim. ( masada br kahkaha tufanı esti ) O gün giderlerken tarifi yazıp ona vermemi ve bir daha ki gelişlerinde de havuç salatası istediklerini söylediler. O gün bugün havuç salatasını her yapışımda aklıma gelir bol bol gülerim...Afiyet şeker olsun ..

SOSLU KEK

Malzemeler : 4 yumurta , 3 fincan şeker (kahve fincanı) ,3 fincan un (kahve fincanı), 1 vanilya ,1 kabartma tozu

Ara Kreması İçin : 2 poşet krem şanti,1 bardak süt

Üst Sosu İçin :1,5 Bardak su , 4 fincan şeker, 3 kaşık nişasta,1 kaşık zeytinyağı,1 paket kakao

Üzerine : Muz ve fındık

Yumurta ve şeker köpürene dek iyice çırpılır. Sonra vanilya ve elenmiş un ve kabartma tozu eklenerek iyice çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 180 c fırına verilir. Keki fırnına verince hemen bir tencerede üst sosu hazırlanır. Üst sosunun tüm malzemeleri tencereye konarak karıştırılarak yoğun bir krema olana kadar krema soğudukça katılaşacaktır. Kremayı soğumaya bırakarak ,


Pişen kekin sonra soğuması beklenir ve ortadan 2 veya 3 e bölünür (arzuya göre) Arasına krem şanti ve sütle hazırladığımız kremanın 2/3 sürülür ve kremanın üstüne muzlar güzelce yerleştirilir. Kalan krema pastamızın en üstüne güzelce yedirilerek sürülür ve bunun üzerine de pişirip soğuttuğumuz üst sosumuz pastanın her yerini kapatacak şekilde sürülür. Üzeri istediğiniz şekilde süslenir , ben fındıklarla süslemiştim. Afiyet şeker olsun.

HAVUÇ SALATASI


Malzemeler:
5-6 havuç
1 kase yoğurt
mayonez ,
2 diş sarımsak ,
tuz ,
2 kaşık zeytinyağı
Rendelenen havuçlar ocakta bir tavaya konarak zeytinyağında 5-10 dakka alt üst edilerek pişirilirler. Ocağı kapatıp havuçlar soğuyunca ayrı bir kasede yoğurt mayonez, sarımsak tuz karıştırılarak soğuyan havuçlara eklenir. Servis tabağına alınarak servise sunulur. Afiyet şeker olsun.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler