Geçen hafta bana oturmaya gelen arkadaşlarım için yapmıştım bu böreği.Kabaklı ,karabiberli pratik bir börek.Değişik şekillerde de yapabilirsiniz.Ben bohça şeklinde yaptım.
MALZEMELER:
4 adet kabak
3 adet hazır yufka
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
çörekotu
YAPILIŞI:
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın.İçine şeker,tuz,karabiber katıp karıştırın.Diğer tarafta su ile sıvıyağı bir kasede karıştırın.Birinci yufkayı düz bir zemine yayın yağlı su karışımı sürün dört tarafından katlayın.Kare şekil elde edeceksiniz.Yine yağlı su sürüp yufkayı dörde bölün.Her parçaya kabaklı iç koyup bohça şeklinde katlayın.Kat kısmı alta gelecek şekilde margarinle yağlanmış tepsiye dizin.Tüm yufkalara aynı işlemi yapın.Bir yufkadan dört börek çıkacak.Katlama şeklini buradan görebilirsiniz.Daha sonra bunlara yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyetolsun.
Herkese sağlıklı ,mutlu,bol kazançlı bir hafta dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder