AKŞAM YEMEĞİ SOFRASI VE BEŞAMELLİ MANTAR




Geçen hafta içi gelen misafirlerimiz için kurdum bu sofrayı.Etin yanına çok güzel bir meze yaptım.Hem lezzetli hem pratik olduğu için bu gün sizlerle paylaşmak istedim.Ama önce menümüze bir göz atalım:

MENÜMÜZ:

Et kavurma
Pirinç pilavı
Beşamelli mantar
Ispanaklı kol böreği
Zeytinyağlı taze fasulye
 Karnabahar salatası
Mevsim salatası
Karışık turşu
Peynir tabağı




                                                          BEŞAMELLİ MANTAR 
                      
İsterseniz hazır konserve mantar isterseniz paket kültür mantarı ile yapabilirsiniz.Kültür mantarı aldı iseniz önce temizleyin sonra ince ince kıyın limonlu suda biraz haşlayıp süzün.Konserve mantar ile yapacaksanız yıkayıp ince ince kıyın.Ben bu akşam konserve mantar kullandım.

MALZEMELER:

2 kutu kültür mantarı yada 2 kavanoz konserve mantar
1 adet büyük kurusoğan
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı rende taze kaşar
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber

YAPILIŞI:
Tencereye sıvıyağı koyun.İçine küp küp doğranmış soğanları katıp biraz kavurun.Daha sonra mantarları katıp biraz daha kavurun.İçine sütü dökün ve unu katıp karıştırarak pişirmeye devam edin.Daha sonra baharatlarını ve tuzu katın.Biraz koyu kıvama gelince altını kapatın.Fırına dayanıklı kabınızı margarinle yağlayın.Ben küçük boy borcam ile pişirdim.Karışımı kaba dökün.Üzerine rende kaşar serpip 200 derecedeki fırına koyun.
Kızarınca çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.
Afiyetolsun.
                              
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler