Menümüzde :
Püre yatağında salçalı rosto
Zeytinyağlı kereviz
Zeytinyağlı biber dolması
Domates soslu patlıcan kızartması
Mayonezli kabak salatası
Peynirli börek
Peynir tabağı
Yeşil salata
ve fotoğrafını çekmeği unuttuğum fıstıklı irmik helvası
PÜRE YATAĞINDA SALÇALI ROSTO
MALZEMELER:
1 adet nuar(10 dilim)
1 su bardağı süt
1 şişe madensuyu
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
püre için:
5 adet büyük patates
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Eti bir parmak kalınlığında kesin ,derin bir kaseye bir bardak süt ,iki yemek kaşığı sıvıyağ ve madensuyunu koyun etleri içine yatırıp bir gece terbiye edin.Ertesi gün tencerede iki üç yemek kaşığı sıvıyağı salça ile kavurup etleri koyun üzerini geçecek kadar sıcak su ,karabiber katın pişmeye bırakın.En son tuzunu katın.Etler yumuşayınca pişmiş demektir,pişmemişse sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.
Diğer tarafta püreyi yapın.Patatesleri haşlayıp ,soyup ,ezin.Bir tencereye aldığınız püreye tereyağ ,süt,tuz ,karabiber katıp karıştırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin.Pürenin altına kapatın servis tabağına önce püre sonra rosto dilimi koyup salçalı suyundan gezdirin üzerini maydanoz ile süsleyip servis edin.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder