AKŞAM YEMEĞİ MASASI VE PÜRE YATAĞINDA ROSTO

Dün akşam yemeğe misafirlerimiz vardı.El birliği ile hazırlanmış soframla geldim bu gün.

Menümüzde :

Püre yatağında salçalı rosto
Zeytinyağlı kereviz
Zeytinyağlı biber dolması
Domates soslu patlıcan kızartması
Mayonezli kabak salatası
Peynirli börek
Peynir tabağı
Yeşil salata
ve fotoğrafını çekmeği unuttuğum fıstıklı irmik helvası


Gelelim bilmeyenler için etin ve pürenin tarifini vermeye




PÜRE YATAĞINDA SALÇALI ROSTO




MALZEMELER:


1 adet nuar(10 dilim)

1 su bardağı süt

1 şişe madensuyu

4 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı salça

tuz

karabiber


püre için:


5 adet büyük patates

1,5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağ

tuz

karabiber



YAPILIŞI:



Eti bir parmak kalınlığında kesin ,derin bir kaseye bir bardak süt ,iki yemek kaşığı sıvıyağ ve madensuyunu koyun etleri içine yatırıp bir gece terbiye edin.Ertesi gün tencerede iki üç yemek kaşığı sıvıyağı salça ile kavurup etleri koyun üzerini geçecek kadar sıcak su ,karabiber katın pişmeye bırakın.En son tuzunu katın.Etler yumuşayınca pişmiş demektir,pişmemişse sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.

Diğer tarafta püreyi yapın.Patatesleri haşlayıp ,soyup ,ezin.Bir tencereye aldığınız püreye tereyağ ,süt,tuz ,karabiber katıp karıştırarak tüm malzemeyi birbirine yedirin.Pürenin altına kapatın servis tabağına önce püre sonra rosto dilimi koyup salçalı suyundan gezdirin üzerini maydanoz ile süsleyip servis edin.Afiyetolsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler