AYVALI TURTA

Canım tatlı birşeyler isteyince aklıma elmalı turta geldi.Yıllardır yaparım özellikle alt tabanını çok severim.Bu sefer değişiklik olsun dedim elmalı kısmını ayva ile yaptım ,kalıp olarakta 22 cm.lik kalıp kullandım ki tabanı kalın olsun.Yine çok güzel oldu.Ayva ile denemediyseniz deneyin derim.

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
aldığı kadar un (4 su bardağına yakın un kullandım)

İÇ MALZEMESİ:

2 adet ayva
4 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kadar ceviz içi

Üzeri için pudraşekeri

YAPILIŞI:

Yumurta,oda ısısındaki margarin ,vanilya,kabartmatozu , pudraşekerini ve unu derin bir kapda yoğurun.Kulak memesi kıvamında hamur yapın.Hamurdan mandalina kadar bir parçayı ayırın kalanı yağlanmış kelepçeli kalıba yayın.Diğer tarafta ayvaları rendeleyin bir tavaya alın.İçine şeker ,tarçın ve çekilmiş ceviziçi katıp beş dakika kadar pişirip ,soğutun.
Soğumuş ayvalı iç malzemesini kalıptaki hamurun üzerine döşeyin.Ayırdığınız hamur parçasından elinizle şeritler yapıp hamurun üstüne kafesler yapın.180 derecede önceden biraz ısınmış fırında pişmeye bırakın.Üzeri kızarınca (yaklaşık 50 dakikada pişer) fırından çıkarıp soğutun.Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.Afiyetolsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler