Yıllardır iç bakla ile fava yaparım ,hiç piyazını yapmak aklıma gelmemişti.İlk kez yaptığım bu tarifi biz severek yedik.Değişiklik isterseniz ve iç bakla seviyorsanız deneyebileceğiniz bir tarif.Ben kuru soğan koymadım ama konulabilir.Bir sonraki yapışımda kurusoğanlı olarak denemeyi düşünüyorum.Malzemelerde yine arzunuza göre ekleme çıkarma yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 su bardağı kuru iç bakla
6 dal taze soğan
bol miktarda dereotu
maydanoz
tuz
zeytinyağ
limonsuyu
YAPILIŞI:
Baklaları haşlayıp süzün.Fazla haşlamayın hafif dişe gelir olsun.Derin bir kaseye aldığınız baklalara ince ince kıyılmış tazesoğan,dereotu ve maydanozu ekleyin.Tuz ,zeytinyağ ve limonsuyu ekleyip kaşıkla bir güzel harmanlayıp servis tabağına alın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder