Uzun zamandır yapmamıştım özlemişim doğrusu.Benim gibi acılı ve bulgurlu yemekleri seviyorsanız sizde yapın derim.
Baharatlarını ve salçasını kendi damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz ben aşağıdaki ölçülerle yaptım.
MALZEMELER:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı acıbiber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
5 dal tazesoğan
1 adet kurusoğan
6-7 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı kırmızıpulbiber
4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
YAPILIŞI:
Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alın üstünü iki parmak geçecek şekilde su koyup yumuşayana kadar pişirin.Mercimekler pişince derin bir kaseye alın ayıklanmış bulguru içine döküp kaşıkla karıştırıp üstünü bir tepsi ile kapatıp on dakika dinlendirin.Bir tavaya küpküp doğradığınız kuru soğanlara zeytinyağı koyup öldürün.Dinlenen mercimekle bulgura salçaları katıp yoğurun.İçine pembeleşmiş soğanı yağı ile birlikte ekleyin ince ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları katın.Tuz,karabiber ve kırmızı pulbiberi serpip bir güzel yoğurup elinizle köfte şekli verin.Kıvırcıkla döşediğiniz servis tabağına köfteleri dizin.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder