MALZEMELER:
5 adet patates
1 adet kırmızısoğan
5 -6 dal tazesoğan
1/2 marul
tuz
karabiber
kırmızıpulbiber
limonsuyu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
arzuya göre maydanoz
YAPILIŞI:
Patatesleri fazla olmamak kaydıyla haşlıyoruz ,kabuklarını soyuyoruz.Ben sıcak sudan çıkan patatesleri hemen soğuk buzlu suya atıyorum kabukları komple çıkıyor.Bu patatesleri küçük küçük doğruyoruz.Kırmızı soğanı piyazlık doğruyoruz isterseniz tuzla ovup yıkayıp patateslere katın isterseniz direk katın ben ovup koyuyorum.Taze soğanları doğrayın, marulu ince ince kıyın baharatları ,yağı ,limonu istediğiniz miktarda katın, karıştırın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder