Malzemeler
20 tane hazır baklava yufkası
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
için için
1 büyük çorba kasesi muratbey lor peyniri
yarım demet maydanoz
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam, çörekotu, çekirdek
Yapılışı
Yumurta, süt ve sıvıyağını karıştırın. Baklava yufkasının bir tanesini tezgaha serin, üzerine fırçayla biraz sostan sürün, diğer 3 tane baklava yufkasınıda üst üste koyup aralarına sostan sürüp dört kat elde edin. Peynirli maydanozlu harcı karıştırıp yufkanın her yerine elinizle serpin. Yufkayı rulo yaparak sarın. 4 parçaya bölüp yağlanmış tepsiye dizin. Diğer baklava yufkalarınada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu, çekirdek serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder