Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
üzeri içinyarım kilo ıspanak
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 tane taze soğan
yarım demet maydanoz
taze nane
taze kekik
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
1 kavanoz konserve mantar
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanağı, maydanozu, taze nane ve kekiği ince ince doğrayıp ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve baharatlarını katıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru hafif unlanmış zeminde merdane ile açıp tart kalıbının içine kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Ispanaklı harcı yayın. Üzerine mantarları dizin. Hamurun fazlalıklarını üzerine kapatıp önceden ısınmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder