Malzemeler
2 su bardağı un
tuz
alabildiği kadar su
içi için
1 çorba kasesi haşlanmış nohut
tuz, karabiber
ayrıca
kızartmak için sıvıyağ
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz biber
3 su bardağı et suyu
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Nohutu robottan geçirip püre haline getirin. İçerisine tuz ve karabiber katın. Hamuru iki bezeye ayırın. Oklava yardımıyla yufka inceliğinde açın. Büyük kareler halinde kesin. İç malzemeden koyup sigara böreği gibi sarın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak et suyuna batırıp çıkartın. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve yağlı biber gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder