Malzemeler
3 tane yufka
3 tane havuç
6 tane pırasa
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yapılışı
1 yemek kaşığı tereyağını eritin, içerisine rendelenmiş havuçları ve ince doğranmış pırasayı ekleyip kısık ateşte kavurun. Ocaktan almaya yakın tuzunu ve karabiberini katın. Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvayağı gezdirin. Süzgeç yardımıyla 1 yemek kaşığı un serpin. Yufkayı ikiye katlayıp iç malzemeyi yayıp rulo yapın. 3 parmak enliliğinde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder