1 su bardağı tel şehriye
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı garnitür
1/2 demet dereotu
1 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı muratbey tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Pirinci tuzlu ılık suda 20 dakika bekletin. Tavuğu tuzlu suda haşlayın. Tel şehriyeyi 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Rengi dönen tel şehriyenin içine tuz ve 2 su bardağı tavuk suyu ekleyip pişirin. 1 çorba kaşığı muratbey tereyağı ve sıvıyağı eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip kavurun. Tuzunu ve 3 su bardağı tavuk suyu ekleyip pişirin. Kabın içerisine önce tel şehriyeli pilavı yayın. Üzerine sade pilavın yarısını yerleştirin. Tiftiğiniz tavuğu serpin. Kalan pilavın içerisine garnitürü ve ince kıyılmış dereotunu katın. En son kat olarak garnitürlü pilavı yerleştirip sıkıca bastırın. Kalıbı ters çevirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder