Malzemeler
1-1,5 kilo ısırgan otu
1 tane soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
taze nane
taze kekik
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
kimyon, toz kırmızı biber
hamuru için
yarım demet maydanoz
taze nane
taze kekik
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
kimyon, toz kırmızı biber
hamuru için
3,5 çay bardağı un
yarım çay bardağı yoğurt
1 tane kabartma tozu
125 gr oda ısısında margarin
tuz
yarım çay bardağı yoğurt
1 tane kabartma tozu
125 gr oda ısısında margarin
tuz
ayrıca
Soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Isırgan otunu ince ince doğrayıp ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve baharatlarını katıp soğumaya bırakın, soğuyunca içine muratbey çerkez peynirini rendeleyip katın. Hamur için malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru hafif unlanmış zeminde merdane ile açıp tart kalıbının içine kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Isırgan otlu harcı üzerine yayın. Önceden ısınmış fırında pişirin, fırından almadan 5 dakika önce telli peynirleri üzerine serpip tekrar fırına koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder