Malzemeler
125 gr oda ısısında margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
üzeri için
3-4 tane kabak
4 yemek kaşığı sıvıyağ
3 diş sarımsak
tuz
yarım demet dereotu
2-3 dal taze nane
200 ml krema
200 gr rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
100 gr keş peyniri
Yapılışı
Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Gerekirse un ilavesinde bulunun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile açıp tart kalıbının içine kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Kabakları rendeleyip sıvıyağında soteleyin. Sarımsakları, dereotunu ve taze naneyi ince kıyıp ekleyin, birer çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon koyup karıştırıp ocaktan alın. İçine keş peynirini katın. Hafif ılınınca kişin üzerine yayın. Kremayı kabakların üzerine gezdirip önceden ısınmış fırında pişirin. Fırından alıp kabakların üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder