Malzemeler
yarım kilo süt
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket krema
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı toz jelatin
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı toz jelatin
1 paket vanilya
portakal peltesi için
2 su bardağı sıkma portakal suyu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı
Süt, krema, toz şeker, mısır nişastası ve vanilyayı karıştırıp ocağa koyun. Bir kasede toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamaya başlamadan muhallebiye ekleyin. Fokurdayana kadar pişirip kaselere pay edin. Portakal peltesi için sıktığınız portakal suyunu, mısır nişastasını ve toz şekeri tencereye koyup karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin. Soğuyan panna cotta kaselerinin üzerlerine pay edin. 2-3 saat buzdolabında soğutup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder