Malzemeler
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaşmaya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
kızartmak için
sıvıyağ
içi için
300 gr kıyma
2 tane soğan
tuz
karabiber
ayrıca
1 çorba kasesi yoğurtlu sarımsak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 20 dakika dinlendirin. Soğanı rendeleyip kıyma tuz ve karabiberi katın. Hamuru merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açın kare parçalara ayırın. Kıymalı harçtan koyup dört köşesini kapatın. Kızgın yağda kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Yağda kızdırılmış salça gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder