METAZ



Malzemeler
3 su bardağı un
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
içi için
1 su bardağı ceviz (ince kıyılmış)
2 tane soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
ayrıca
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz biber
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Tuzu, pulbiberi ve cevizi katıp 1-2 dakika kavurun. Hamuru oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Bardakla yuvarlaklar çıkarın. İç malzemeden koyup kenarlarını kapatın. Kaynar tuzlu suda pişirin. Pişen metazların üzerine kızdırılmış yağlı biberden gezdirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler