METAZ
Malzemeler
3 su bardağı un
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
içi için
1 su bardağı ceviz (ince kıyılmış)
2 tane soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
pulbiber
ayrıca
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz biber
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Tuzu, pulbiberi ve cevizi katıp 1-2 dakika kavurun. Hamuru oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Bardakla yuvarlaklar çıkarın. İç malzemeden koyup kenarlarını kapatın. Kaynar tuzlu suda pişirin. Pişen metazların üzerine kızdırılmış yağlı biberden gezdirin.
Etiketler:
Makarnalar ve Mantılar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder