Malzemeler
3 tane yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakaolu için
3 tane yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
ayrıca
2 paket toz dondurma
2 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı antep fıstığı
Yapılışı
Pandispanya için yumurta ve toz şekeri çırpın diğer malzemeleri ekleyin karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp pişirin. Kakaolu kek içinde aynı işlemi uygulayın. Pandispanyayı üst üste koyup küpler halinde kesin. Dondurmayı sütle çırpıp içerisine damla çikolata ve antep fıstığını katın. Borcamı streç film ile kaplayın. Altını ve kenarlarını pandispanya ile kaplayın. İçerisine dondurmayı dökün. Kalan kekle üzerini kaplayın. Buzluğa koyup 1 gece bekletin.
Not: Borcama dizerken kekin iç tarafı kalıbın altına değicek şekilde yerleştirilmeli yoksa deseni düzgün çıkmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder