Malzemeler
2 su bardağı kuskus
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gr kuşbaşı dana eti
2 tane soğan
1 tane domates
2-3 tane sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Dana etini düdüklü tencerede haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. İnce doğradığınız biberi ve domatesleri ekleyip 1-2 dakika pişirin. Salçayı ekleyip kavurun. Pişirdiğiniz etleri, nohutu, tuzu ve baharatları ekleyip 5 dakika pişirin. Kuskusları tuzlu suda haşlayıp süzün. Kızdırılmış tereyağ ile yağlayın. Servis tabağına alıp ortasını açıp nohutlu yahniyle servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder