Malzemeler
2 kilo süt
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı pirinç
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini örtecek kadar su döküp haşlayın. Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Haşladığınız pirinci suyuyla birlikte sütün içerisine dökün. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Malzemeler özleşene kadar pişirin. Kaselere alın. 1 yumurta sarısı ile sütlacın sulu tarafından 1-2 yemek kaşığı alıp karıştırın. Sütlaçların üzerine bu karışımdan birer tatlı kaşığı gezdirin. Altına soğuk su koyduğunuz tepsiye sütlaçları dizin. Fırının ızgara bölümünde üstü kızarana kadar tutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder