Herkese merhaba, bugün sizlere beze tarifi vermek istiyorum.Özellikle tiramisu yaptığımda kalan yumurta aklarını beze olarak değerlendirmeyi düşündüğümde iyi bir tarif aradım.Pek çok tarif okudum pek çok da püf noktası, gözüm korktu bir ara yapmasam mı acaba dedim.Sonra okuduğum tariflerden aklıma yatan bir tarif oluşturdum ve sonuç mükemmeldi.İnanın hiç de zor değil yapımı ve gerçekten çok lezzetli.Denemek isterseniz işte tarifi...
MALZEMELER
2 adet yumurta akı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı nişasta
2-3 damla limon suyu
Bir fiske tuz
HAZIRLANIŞI
Malzemenin tamamını derin bir cam kaba alın, çelik kap da kullanabilirsiniz.Ben derin borcam kapta yapmayı tercih ediyorum.
Ocağınızın en küçük gözünde en kısık ateşte karışımı mikserle çırpmaya başlayın. 5 dk. kadar çırpın.Kabı ocaktan alın 10-15 dk. kadar daha çırpın.Eğer çırptığınız karışımdan bir kaşık alıp ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa kıvamı olmuş demektir.
Karışımı sıkma torbasına koyun.En büyük yıldız ucu takın, ya da elinizdeki en uygun ucu.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yaklaşık 1,5 tatlı kaşığı kadar olacak şekilde sıkmaya başlayın.Boyutlarının aynı olmasına dikkat edin ki eşit pişsin.
Gelelim pişirmeye bence en önemli kısmı burası.Fırınınızı 80-100 dereceye ayarlayın 1 saati geçecek şekilde pişirin.Isıyı asla arttırmayın ki bembeyaz bezeleriniz olsun.Bir saatin sonunda bir tanesini çıkartın soğutup ortadan ikiye bölün.Eğer ki ortasında ıslak bir dokusu varsa olmamış, biraz daha pişecek.
Çok uzun süre pişiyor diye düşünmeyin püf noktası iyi pişirebilmek. Piştikten sonra ise tepside oda sıcaklığında soğutun.İyice soğuyunca kapalı bir kapta saklayın ki kıtırlığı bozulmasın.Herkese afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder