Fincanda tel kadayif....


Bu nefis tatliyi sevgili arkadasim pembetatlar'dan gorup yapiverdim vee cokkkta hosumuza gitti misafirlerim cok begendi tarifi aynen aktariyorum bu lezzetten geri kalmayin;))




Hazırlanışı: Şerbet için küçük bir tencerete su ve şekeri koyup kaynatın...
Kaynamaya başlayınca altını kısık yaklaşık 15-20dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın....
Derin bir kabın içerisine kadayıfları koyup elinizle didikleyip eritilip soğutulmuş tereyağını serpiştirip kadayıf ile yağı iyice harmanlayın...
Küçük kahve fincanına bir parça kadayıf koyup parmaklarınızla bastırıp üzerine bolca ceviz koyup bir parça daha kadayıf koyup kenarlardan taşanlarıda içe kapatıp parmaklarınızla iyice bastırın kadayıflar yapışacak...
Fincandaki top kadayıfı tepsiye ters çevirin...Kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın...((ben ters cevrilen top kadayıfların üzerlerine küçük parçalarda tereyağı koydum))
Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirin...
Pişen kadayıfları fırından çıkartıp soğuyan şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirerek döküp tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatıp şerbeti iyice çekmesi için yaklaşık 45dk bekletin...
Soğuyunca üzerlerini antep fıstığı ile süsleyip kaymak ile servis yapın..(.ben dondurma esliginde servisettim:)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler