MALZEMELER
Bal kabağı
Toz şeker
Üzeri için:
Tahin
Ceviz
HAZIRLANIŞI
Kabukları soyulmuş dilimlenmiş kabakları fırın tepsisine alın.Ben kabakları yaklaşık birer parmak kalınlığında dilimliyorum.İnce dilimler halinde bence daha lezzetli oluyor.Tercih sizin tabiki...
Kabakların üzerlerine toz şeker koyup bir gece bekletin.Şeker miktarı tercihinize bağlı, ben yaklaşık olarak her dilimin üzerine bir yemek kaşığı kadar şeker ekliyorum.
Ertesi gün kabakların sulandığını göreceksiniz.200 derecede pişirin. Pişme sırasında kabağın suyu tamamen bitmiyor ancak azalıyor ve koyulaşıyor.Tabi bu kabağın cinsiyle de ilgili.
Soğuyan kabakların üzerine biraz tahin döküp ceviz kırığı serperek servis edin.Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder