GÜL BÖREĞİ



     Herkese mutlu hafta sonları diliyorum.Karneleri verip okulları kapattık, prenseslerim de aldı karnelerini.İki hafta dinlenip yeniden koşturmacaya başlayacağız.Zaman o kadar çabuk geçiyor ki, çocuklar hızla büyüyor, biz de yaşlanıyoruz galiba.Pardon pardon olgunlaşıyoruz, çocuklarımızı büyütürken her gün onlardan yeni bir şey öğrenip biz de büyüyoruz aslında.Böylesi kulağa daha hoş geliyor değil mi? Önemli olan da bakış açısı değil midir zaten, olayların iyi yönlerini görebilmek, iyi şeyler düşünmek, her işte bir hayır vardır demek.Her gününüz güzelliklerle geçsin inşallah...

      Tarif defterimin derinliklerinde yer alan ve genellikle sıkışık zamanlarda yaptığım böreğimin tarifini vereceğim bu gün.Pratik ve lezzetli...Denemeniz tavsiye olunur...

      Bu tarifi ''Çay, kahve bahane" etkinliği için Mutfak İncisine gönderiyorum. Emine Hanıma sevgilerimi gönderiyor ve kolaylıklar diliyorum.

       MALZEMELER

   4 adet yufka

   1 çay bardağı kadar zeytinyağı

   beyaz peynir

   maydanoz

   1 adet yumurta sarısı

    susam, çörekotu

    HAZIRLANIŞI

  İlk yufkayı tezgaha serin, üzerini yağlayın ve yufkayı dörde kesin.Her bir parçanın geniş kenarına peynirli maydanozlu iç harçtan koyup fazla sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın.Bu ruloyu kendi etrafında dolayın ve çukur  bir kaba yerleştirin.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Toplamda 16 adet böreğiniz olacak.

   Böreklerin üzerine soğuk su dökün ve 10-15 dk. bu şekilde bekletin.Börekleri süzgeçe alıp fazla sularının süzülmesini bekleyin. Beklemek istemezseniz elinizle hafif hafif sıkın.Ancak dikkatli olun yufkalar dağılmasın.

   Börekleri yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 200 derece de pişirin.Afiyet olsun...




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler