KIYMALI KABAKLI ENGİNAR
Merhaba...Enginar mevsimi geçmeden tarifimi eklemek istedim...çok lezzetli ve şifalı bir sebze olan enginar malesef kısa bir süre boy gösteriyor pazarlarda bu nedenle elinizi çabuktutun derim ...:))
Malzemeler:
6 adet enginar
1 adet kabak
200 gr. kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
5_6 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
su
dereotu
Yapılışı:
Enginarı genellikle içlerini doldurarak yapıyordum bu şeklini ilk kez denedim ve biz çook beğendik ...
Soğanları yemeklik doğrayıp yağda soteliyoruz sarımsakları ekledikten sonra kıymasını koyup kavuruyoruz daha sonra domates biberi de ekliyoruz...biraz daha kavurup küp küp doğradığımız enginar ve kabağı da ilave ediyoruz...bir süre daha kavurup suyunu ve tuzunu ekliyoruz ve çok hızlı olmayan ateşte pişmeye bırakıyoruz... Servis ederken arzunuza göre üzerine dereotu serpebilirsiniz ...afiyet olsun...
Etiketler:
Et Yemekleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder