MALZEMELER
Kırmızı pancar turşusu
Taze soğan (3-4 adet)
Maydanoz
Dereotu
Mısır
Zeytinyağı, tuz
HAZIRLANIŞI
Kırmızı pancar turşusunu bir kaba alın.Ben konserve şeklinde hazır satılanlardan kullanıyorum.Eğer kendi yaptığınız turşuyu kullanacaksanız ya da aldığınız turşu iri parçalıysa istediğiniz boyutta doğrayabilirsiniz.
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.Pancarların üzerine katıp karıştırın.Servis edeceğinize yakın konserve mısır, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın.Mısırı servise yakın ekleyin ki pancarın rengi mısırı boyamasın.Servis tabağınıza alın.Özellikle gün menülerinde hamur işlerinin yanına çok yakışan bir salata, herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder