SARAY LOKUMU



        Herkese merhabalar, hafif, yumuşacık ve çok nefis bir sütlü tatlı yemek isterseniz haydi mutfağa.Tarifi Taze Nane adlı blogda görüp bir kaç küçük değişiklikle denedim.Sonuç süper, aslında pek çok kişinin de bildiği yaptığı bir tatlı olsa gerek.Denemeyenler için işte tarifi...


        MALZEMELER

    5 su bardağı süt

    1 su bardağı toz şeker

    3 kahve fincanı un

    1 kahve fincanı pirinç unu

    1 paket damla sakızlı vanilya

         İÇİ VE ÜZERİ İÇİN

    1 su bardağı süt

    1 poşet krem şanti kaymak tadında 

    1 su bardağı hindistan cevizi 

    Üzerini süslemek için nar, antep fıstığı vb.




        HAZIRLANIŞI

   Tüm malzemeleri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.Oldukça koyu kıvamlı bir muhallebi elde edeceksiniz telaşlanmayın.Tatlının ilk sıcağı çıkınca mikserle 10 dk kadar çırpın.

        En büyük boy dikdörtgen borcamın  içine hindistan cevizini tepsinin her yerini kaplayacak şekilde serpin.Çırpılmış tatlıyı hindistan cevizinin üzerine dikkatlice dökün ve bir kaşık  yardımıyla tepsinin her yerine eşit şekilde dağıtın.Tatlının kaşığa yapışmaması için kaşığın tersini hafifçe ıslatabilirsiniz.Tatlıyı buzdolabına kaldırıp soğutun.

      1 su bardağı sütle krem şantiyi hazırlayın.Dolaptan çıkarttığınız tatlının üzerine krem şantiyi dikkatlice her yerine sürün.Buzdolabına kaldırıp biraz soğutun.Sonrasında uzun şeritler halinde kesin ve rulo yapın, üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edin.Herkese afiyet olsun...



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler