Malzemeler
3 tane yufka300 gr kıyma
2 tane soğan
tuz
karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane yumurta sarısı
ayrıca
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
Yapılışı
Yufkaları 8'e bölün. 24 parça elde edin. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi katıp pişirin. Yufkanın geniş kenarına harçtan soyup sarın. Gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kızgın fırında üstü kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağlı biber gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder