Sevmeyen var mıdır bilmem, çerez niyetine yerim ben bu sarmalardan. Çalıştığım için çok fırsat bulamıyorum yapmaya, malum oyalayıcı biraz, ama sonuca değiyor.Öyle kalem gibi incecik sararım iddiasında değilim (resimlerde de görüldüğü üzere) ancak lezzeti güzeldir sarmalarımın.İşte tarifi...
YAPILIŞI
250 gr. asma yaprağı
1,5 su bardağı pirinç
2 büyük kuru soğan
1 çay bardağı+1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı kuru nane
1,5 çay kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
yarım limon
YAPILIŞI
Soğanı ince kıyın, 1 çay bardağı zeytinyağını tencereye koyun, biraz ısınınca soğanları katın kavurun.Fıstığı ekleyip biraz daha kavurun.Pirinci iyice yıkayın ve süzün.Soğanların üzerine ekleyin karıştırarak biraz kavurun.Ardından 1,5 su bardağı sıcak su, tuz, tarçın, nane ve yeni baharı ekleyip şöyle bir karıştırın tencerenini kapağını kapatıp ocağın altını kısın suyunu çeksin.Soğumaya bırakın.
Yaprakların içine birer tatlı kaşığı pirinçli harçtan koyup sarın.Tencereye düzgünce sıralayın.Sarma işlemi bittikten sonra tencereye 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin, limon sıkın sarmaların dağılmaması için düz bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine kapatın.Tencerenin kapağını da kapatıp pişmeye bırakın.Soğuyunca afiyetle tüketin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder