ÇERKEZ TAVUĞU
Çerkez tavuğunu uzun süredir denemek istiyordum..nette de araştırdım genelde tarifler aynı şekildeydi...fakat çerkezlerle bizim damak tadımız pek uymadı diyebilirim ...:((( aslında güzel ama cevizle buluşması biraz ağır olmasına sebep oluyor bence..ama yine de merak eden ve denemek isteyenler olabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim...
Malzemeler:
1 adet küçük boy bütün tavuk
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
3_4 dilim bayat ekmek
üzerine sıvı yağda kızdırılmış pul biber
Yapılışı:
Tavuk haşlanır ve etleri dideklenir..kuru ekmekler rondoda çekilir cevizle karıştırılır...ve tavuğun suyundan 1_2 bardak eklenerek boza kıvamına getirilir ...Tavuk etleri bir tepsiye alınır üzerine hazırladığımız sos dökülür en üstüne de kızdırılmış sıvı yağ biber gezdirilerek sıcak sıcak servis edilir..afiyet olsun...
Etiketler:
Yemek Tarifleri,
Yöresel Yemekler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder