6 adet milföy
1/2 çay bardağı süt
300 gr kuşbaşı et
3 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı salça
Yapılışı
Milföyleri elinizle hafifçe inceltip yağlanmış kalıplara yerleştirin. Çatalla bir kaç yerinden delip kızgın fırında pişirin. 1 çorba kaşığı sıvıyağda eti kavurun. Yumuşayan ete yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanlar pişince tuzunu, karabiberi ve salçasını ekleyip 5 dakika pişirin. Ocaktan alınca kekiği katın. Patatesi haşlayıp ezin. İçerisine tuz, tereyağı ve sütü katıp karıştırın. Milföy çanaklarının içerisine 2 yemek kaşığı et sote koyun. Üzerini püre ile kaplayın. Kaşar peyniri rendesi serpin. Sıcak fırında kaşar peyniri eriyene kadar tutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder