ÇİLEK REÇELİ



Merhabalar...Hayırlı cumalar diliyorum herkese...Çilekler iyice çoğaldı ve reçel yapma vakti geldi...

Malzemeler:

2 kg. çilek
2kg toz şeker

Yapılışı:

Çilekler yıkanıp ayıklanır ve geniş bir tencereye konulur...üzerine şeker ilave edilir ve çilekler suyunu salana kadar şekerde bekletilir...Daha sonra ocağa alınır ve kaynatılır ..( çok çabuk taşabilir o yüzden dikkatli olmak lazım !) Yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra küçük bir tabağa suyundan alınıp buzdolabında soğutularak kıvamına bakılır ve  reçel  akışkanlığına gelmişse ocaktan alınır...Tencerenin ağzı kapatılmadan soğumaya bırakılır...sonra da afiyetle yenir ve sevdiklerinize ikram edilir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler