CiLEKLi MOZAiK YAS PASTA.....VE HEDiYEM....





Mutlu haftalar arkadaslarim...! bu degisik ,pratik lezzet sevgili sebneminatolyesinin gercekten goruntu  ve lezzet acisindan denenmeli heleki biskuvili tatlari seviyorsaniz...;))


MALZEMELER:



*4 paket pötibör bisküvi
*4-6 çorba kaşığı şeker
*ceyrek paket margarin( sadece tat versin diye)
*Bisküvileri ıslatmak için süt (yarım bardak veya biraz daha fazla süt)

*1 paket kakao


ARASI VE ÜSTÜ İÇİN:


*1 kutu krem şanti
*2 su bardağı süt (4ooml.)
*Çilek
*1 kutu krema
*2 paket bitter çikolata


YAPILIŞI:


*Öncelikle bisküvili pastayı yapıyoruz..


*Geniş bir kaba bisküvilerimizi kırıp süt ile ıslatıyoruz..Arkasından erittiğimiz margarini,kakaoyu,şekeri de ilave edip şekil verebilecek kadar karıştırıp 2'ye bölüyoruz..yarısını kelepçeli kalıbımızın tabanına yayıyoruz
 
*Krem şantimizi hazırlayıp tabanın üstüne yayıp çilekle kaplıyoruz..Ardından da streç filme bisküvili pastamızın 2. yarısını kalıbımızın büyüklüğünde açıp pastamızın üstünü oluşturuyoruz..

Ve tekrar kalan krem şantimizi pastamızın üstüne yayıp,buzdolabında soğuttuktan sonra da kelepçeli kalıbımızdan çıkartıp yanlarına da krem şantimizden sürüyoruz.. Tekrar buzdolabına koyuyoruz ve pastamız soğurken ganajımızı hazırlıyoruz..


*Kremamızı ocağa koyup kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz ve kaynamadan ocaktan alıp bitter çikolatalarımızı erimesi için içine atıp karıştırıyoruz..İyice homojenize(karıştıktan) olduktan sonra pastamızın üzerine döküp, üzerine kürdan yardımıyla şekiller veriyoruz..
 
 
 

*****Sevgili arkadasim bulbulun yeri bana bu hediyeyi gondermis kendisine cok ama cok tesekkur ediyorum gercekten cok mutlu oldum...bende butun arkadaslarima benden hediye olsun diyorum:)))


sevgilerimle...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler