ÇÖKERTME KEBABI



  Geçenlerde sevgili Aslişkonun bloğunda görmüştüm bu yemeği, ilk fırsatta da denedim.Biz çok beğendik bundan sonra sık sık yaparım herhalde.Buyrun tarife...

   MALZEMELER

  500 gr. kuşbaşı dana eti

  4 yemek kaşığı zeytinyağı

  2 yemek kaşığı süt

  kekik

  4 orta boy patates

  sarımsaklı yoğurt

  tuz



    YAPILIŞI

     Etin üzerine zeytinyağı, süt ve kekiği katarak iyice karıştırın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.Etleri tencereye alarak önce yüksek ateşte suyunu saldırın, sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.Pişmeye yakın tuzunu ekleyip karıştırın.

     Etler pişerken patatesleri rendeleyin ve kızgın yağda parça parça kızartın.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.

      Servis tabağına önce kızarmış patatesleri koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de etleri koyun.Gerçekten çok lezzetliydi.Herkese afiyet olsun.

  
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler