Geçenlerde sevgili Aslişkonun bloğunda görmüştüm bu yemeği, ilk fırsatta da denedim.Biz çok beğendik bundan sonra sık sık yaparım herhalde.Buyrun tarife...
MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı süt
kekik
4 orta boy patates
sarımsaklı yoğurt
tuz
YAPILIŞI
Etin üzerine zeytinyağı, süt ve kekiği katarak iyice karıştırın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.Etleri tencereye alarak önce yüksek ateşte suyunu saldırın, sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.Pişmeye yakın tuzunu ekleyip karıştırın.
Etler pişerken patatesleri rendeleyin ve kızgın yağda parça parça kızartın.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
Servis tabağına önce kızarmış patatesleri koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de etleri koyun.Gerçekten çok lezzetliydi.Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder