DOĞRAMA TURŞU



   Oldukça yoğun, koşturmacalı geçen bu hafta nihayet bitti.Bilmiyorum sizlere de oluyor mu hayatımın bazı dönemlerinde çok fazla yoruluyorum, normalde kısa sürede yapabileceğim işleri bile yaparken zorlanıyorum.Bir isteksizlik, düşüncelerin dağınıklığı, zamanın yerinde sayması ve yapılacaklar listesinin uzayıp gitmesi...of of inşallah en kısa sürede eski halime dönerim.

     Yaklaşık bir hafta önce yaptığım turşumun tarifini vermek istiyorum. Doğrama turşuyu bazı bloglarda görmüştüm, benim tarifim biraz daha farklı."Benim yaptığım turşular olmaz" diyenler varsa; bir de bu şekilde denemelerini tavsiye ederim.İnanın çok lezzetli oluyor.İşte tarifi...

   MALZEMELER

 1 kg yeşil domates

 1 kg havuç

 2 kg turşuluk salatalık

 1 kg sivri biber

 1 kg kamber biber( kırmızı, yeşil karışık)

 1 orta boy lahana

 1 baş sarımsak

 1 avuç nohut

 1 su bardağı sirke

 iri tuz

 kereviz yaprağı, maydanoz, dereotu

  YAPILIŞI

   Öncelikle şunu belirteyim.Siz bu malzemeleri hem miktar hem de çeşit olarak arttırıp azaltabilirsiniz.Ben bunları kullandım ve 10 kg.lık kavanoza sığdılar. Bunu ölçü olarak belirtmek istedim.

   Bütün malzemeleri yıkadıktan sonra geniş bir kabın içine hepsini doğrayın.(Kereviz yaprağı, maydanoz ve dereotu hariç) Üzerlerine sirke ve tuz katıp sarımsakları da ekleyin.Tuzunu çok fazla katmayabilirsiniz, az gelirse sonradan da eklenebilir.Şöyle bir karıştırıp bir gece bekletin.

   Ertesi gün kavanozun dibine bir avuç nohut atın üzerine turşuluk malzemeleri doldurun.En üste kereviz yaprağı, maydanoz ve dereotunu ekleyin.Kavanozun kapağını kapatın.

    Bir hafta içinde turşunuzun iyice suyunu saldığını,  suyunun en üste kadar çıktığını göreceksiniz.Olur da bir haftanın sonunda yeterince suyu çıkmazsa su eklemeniz gerekebilir.Arada bir kapağını açıp gazını almayı da ihmal etmeyin.
 

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler